UDG, Imodium – Lucerna Music Bar 21.11.2007

Ve středu 21.11. 2007 proběhl v pražském Lucerna Music baru koncert ústeckých UDG v rámci jejich „Buď a nebe“ tour 2007, během kterého tato kapela zavítala nebo ještě zavítá do všech koutů České republiky. Kromě Prahy si koncert mohli vychutnat fanoušci z Plzně, České Lípy, Ostravy, Brna… Kapela ale nenavštívila pouze „metropole“ České republiky, její vystoupení proběhlo i v menších městečcích jako třeba v Kardašově Řečici na jihu Čech (a jak jsem slyšela, publikum si i tady koncert skvěle užilo).

Teď již ale k samotnému koncertu v Praze. Začínat se mělo ve 21:00. Jak to tak bývá na podobných akcích, přesné začátky se moc nenosí, a tak jsme ani my nepospíchali, abychom na místě byli nějak extrémně brzy. Nicméně dorazili jsme pár minutek před devátou a čekalo nás celkem nepříjemné překvapení v podobě ohromného davu lidí před vchodem do Lucerny. Nejsem si úplně jistá, jestli v té době byl již otevřený vstup nebo ne (hlavně jsme ke vstupním dveřím přes masu lidí ani pořádně neviděli). Každopádně lidí moc neubývalo, a proto jsme se rozhodli čekání si zpříjemnit a zašli ještě na pivo. Když jsme se asi po 20 minutách vrátili, vyčkávající dav se zmenšil asi na čtvrtinu a útvar před vchodem už konečně alespoň trochu připomínal frontu. To už jsme ale mohli slyšet hudbu vycházející zdola a ujistili se tak, že koncert začíná i bez nás.

Když jsme frontu na vstup konečně vystáli, čekala nás fronta další- tentokráte na šatnu. Nebudu vás dlouho napínat, nakonec jsme se na parket přece jen dostali. Hrála právě předkapela Imodium, která do Lucerny dorazila v rámci turné s novou deskou Stigmata. Bohužel jsme přišli právě včas na to, aby nám kluci stačili říct jen, že zrovna odehráli poslední písničku a že se s námi tímto loučí. Samozřejmě následoval ještě přídavek a Imodium definitivně předali slovo UDG.

Po velmi krátké pauzičce (což mě velice mile překvapilo – čekání už ten večer bylo víc než dost:) kluci z UDG mohli konečně předvést co umí. Na publikum si kapela rozhodně nemohla stěžovat. Kotel byl napěchovaný k prasknutí a lidi pařili jako o závod. Musím se přiznat, že tlačenku před pódiem jsem si nechala ujít a koncert sledovala z bezpečné vzdálenosti kousek od baru, i když z tohohle místa nebyl zrovna moc dobrý výhled na hlavní aktéry, kteří to na pódiu opravdu rozjeli. Před tím, než jsem UDG viděla na živo, jsem byla přesvědčená, že mají spíše svoje fanynky než fanoušky. Koncert v Lucerně mě ale přesvědčil o opaku, pánské publikum tvořilo nemalou část pařícího davu.

Během večera zazněly téměř všechny songy z nové desky. Nejvíce bych pochválila písničku Nečitelný policejní román, která se klukům opravdu povedla, je plná energie, kterou cítíte nejenom na koncertě, ale i když ji zrovna posloucháte třeba v tramvaji. Písnička Buď a nebe, která dala název celému albu, patří také k těm hodně zdařilým. I když na koncertě chyběla Iva Frühlingová, která si v ní na desce zazpívala, UDG to zvládli i bez ní a musím říct, že v pánském podání byla taky super. Koncert se samozřejmě netýkal jenom písniček z nového alba, během večera zazněly i písničky z alb předchozích (Ztraceni v inspiracích a Obsazeno místenkou). Nemohly chybět nejlepší songy jako Piloti nebo dobře známý Motýl. Obecenstvo si tedy přišlo na své co se týče nových, ale i těch provařenějších věcí.

Koncert se pomalu blížil ke konci a stále ještě nezazněla asi nejznámější písnička od UDG. Hvězdář nakonec nechyběl, i když si ho kluci nechali a zahráli ho až v rámci přídavku, a stejně tak tomu bylo i s písničkou Society. Čekala jsem, že úplně na závěr uslyšíme také poslední věc z nového alba trefně nazvanou La Fin, nakonec se tak nestalo a koncert uzavírala Zvědavá z desky Obsazeno místenkou. Tu už jsem si ale celou neposlechla, protože jsem se odebrala směrem k šatnám, vzhledem k tomu, že mě děsila představa další hodiny strávené ve frontě.

Co říci závěrem, snad jen to, že UDG předvedli přesně to, co jsem od nich očekávala. Jediné co bych koncertu vytkla byl celkem nedostatečný prostor pro obecenstvo, kterému chvilkami hrozilo ušlapání. Nicméně s tím se musí počítat, když si vyrazíte zapařit do Lucerny.. Ještě bych měla menší výtku ke zvuku (především ze začátku mi koncert připadal zvukově trošku slabší, nakonec se ale zvukaři podařilo vše vyladit). Možná příště, až si budu chtít UDG pořádně užít, navštívím jejich koncert mimo Lucernu. Pokud byste se toho chtěli účastnit i vy máte ještě poslední možnost stihnout UDG na jejich turné a to v příštím měsíci v Plzni, Blansku nebo Ústí nad Labem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky

Na Aerodrome festivalu vystoupí Oscar and the Wolf!

Nahradí X Ambassadors, kteří odložili celé evropské turné. Na pátém ročníku Aerodrome Festivalu,

nabízí i domácí jména

nabízí i domácí jména

Program Aerodrome Festivalu se rozrůstá o tuzemské umělce – Marpa, Lenny, Support Lesbiens,

Aerodrome festival potvrzuje posledni zahranicni kapelu letosniho programu – Halestorm!!

Posledním jménem, které bude na letošním ročníku Aerodrome festivalu reprezentovat zahraniční rockovou scénu,

Aerodrome Festivalu bude kralovat Lana Del Rey

Aerodrome Festival korunuje letošní program jednou z největších hvězd současnosti – americkou zpěvačkou

Treti rocnik festivalu Rock Heart opet laka na atraktivni jmena – Sodom, Hammerfall, Epicu, Guse G nebo znovuobnovene Rage – Refuge

Rock Heart, který se za pouhé dva roky své existence stal jedním z

více...

Půjčovna lodí Jizera

Rádi bychom Vám představili novou půjčovnu lodí Jizera. Půjčujeme kanoe a rafty na řece Jizeře. Nejčastěji působíme na středním toku Jizery – mezi Spálovem a Příšovicemi. Na tomto úseku má Jizera charekter mírné turistické řeky. Vodácké vybevení půjčujeme za bezkonkurenční ceny. Navíc doprava lodí je zdarma.

Půjčovna lodí a Malá Skála patří neodmyslitelně dohromady díky jedinečnému spojení řeky a okolní přírody. Tak neseďte doma. Udělejte si vodácký výlet po Jizeře.

Související články

Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku jubilejní letní „tour“ ke svému desátému ročníku.

Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku jubilejní letní „tour“  ke svému desátému ročníku.

Hudební festival Hrady CZ startuje jubilejní letní „tour“ 11. července na hradě Točník. Festival v rámci

Benátská noc 2013

Benátská noc 2013

Druhý ročník Benátské noci, který se koná v novém areálu, zdá se bude ve znamení

JamRock 2013

JamRock 2013

Počasí v posledních týdnech předvádí docela psí kusy, ale poslední červnový víkend se naštěstí umoudřilo, a

Hrady CZ Veveří 2012

Hrady CZ Veveří 2012

První zastávka putovního festivalu Moravské Hrady CZ byla tentokrát u hradu Veveří.

Votvírák 2012

Votvírák 2012

Také letos Votvírák úspěšně otevřel festivalovou sezónu a přilákal tisíce lidí odpočinout si při živé


Vyzkoušejte

Error, no group ID set! Check your syntax!

Upozornění

Doslovné, ani částečné přebírání obsahu není bez předchozího souhlasu redakce povoleno.

Copyright 2005 - 2010 | ISSN 1801-5921
Všechna práva vyhrazena | All Rights Reserved