Rick Wakeman – předprodej zahájen

RICK WAKEMAN (UK)

20.10.2015. 20:00

PRAHA – RockOpera,Komunardů 306

Vstupné – sektory na číslované sezení v cenách 650 Kč, 750 Kč, 850 Kč , 950 Kč a 1.050Kč

21.10.2015. 20:00

BRNO – Sono Centrum,Veveří 113

Vstupné – sektory na číslované sezení v cenách 850 Kč, 950 Kč, VIP galerie 1750 Kč, stání 650 Kč

     Rick Wakeman je ztělesněním artrocku! Impozantní a majestátný vzhledem v každém zavlnění pláště, gestu a notě.Vidět jej hrát naživo je zážitkem na celý život, i ty nejtěžší party hraje s lehkostí a nonšalancí, dokáže střídat rejstříky i klaviatury a přitom si s úsměvem povídat s nejbližším spoluhráčem.

Rick-Wakeman

     Narodil se jako Richard Christopher „Rick“ Wakeman 18. května 1949 na předměstí Londýna do hudebně založené rodiny.V pěti letech začal zkoušet hrát na klavír, od sedmi pod dozorem v hodinách, ve dvanácti zkusil elektronické nástroje,ve čtrnácti již muzicíroval poloprofesionálně. V roce 1968 byl přijat ke studiu na věhlasnou Royal College of Music,jeho obory byly: hra na klavír a klarinet, orchestrace a neartificiální hudba. Po vyloučení ze studia se stal vyhledávaným studiovým hráčem, například Davidovi Bowiemu přispěl mellotronem na album Space Oddity a klavírním doprovodem i na další jeho skladby. Sólem ozdobil Morning Has Broken Cata Stevense.

Rickwakemanmoog

      První vážnější Rickovo angažmá bylo v letech 1970 a 1971 u Strawbs, kombinujících folk s rockem. Wakeman rozšířil výrazové prostředky skupiny o klasicizující postupy. To samé v bleděmodrém zopakoval u Yes, kde nahradil Tonyho Kayeho.Kapela se již v té době vezla na vítězné vlně, po příchodu Steva Howea a Ricka Wakemana se z ní však stala doslova supergroup,kdy na každém z postů hrál muzikant světové extratřídy. Yes i členové ovládali před polovinou sedmdesátých let žebříčky a čtenářské ankety neskutečným způsobem.Je zajímavé, že Wakeman nikterak nenarušoval zavedené kompoziční postupy Yes, svou baterií kláves ale bezmála nahradil symfonický orchestr, sound souboru i díky tomu získal neuvěřitelnou barevnost a dynamiku, stačí si poslechnou živák Yessongs. Yes tehdy hráli skutečnou vážnou hudbu pro rockery. Další společné osudy Ricka a Yes vydají na knihu, nelze proto než doporučit Na samém kraji útesu Chrise Welche.

      Paralelní, avšak rovněž velkolepou sólovou kariéru zahájil Rick v roce 1973 tematickým instrumentálním projektem Six Wives Of Henry VII. O rok později nahrává naživo v Royal Festival Hall se symfonickým tělesem, sborem a recitátory svou adaptaci Verneovky Cesta do středu Země. V roce 1975 v podobné bombastické konstelaci vydává studiovku Myths And Legends Of King Arthur.

RICK WAKEMAN, KEYBOARDER OF BRITISH ROCK GROUP YES PERFORMS AT MONTREUX JAZZ FESTIVAL.

      Do konce sedmdesátých let přidává Wakeman LP Lisztomania, No Earthly ConnectionWhite Rock,Rick Wakeman’s Criminal Records a Rhapsodie. V osmdesátých a devadesátých létech vydává Rick Wakeman bezmála padesát alb s relaxační, filmovou i jinou hudbou. Z nadprodukce stojí za zmínku především Return To The Centre Of Earth z roku 1999.

      V tvůrčí činnosti Rick Wakeman nepolevuje ani novém tisíciletí, i když se více soustředí na koncertování a přehrávání svého špičkového repertoáru ze sedmdesátých let.Setlisty současných koncertů jsou více než slibné. Přátelé, neváhejte, podobná příležitost slyšet a vidět classicalrockovou klasiku ve vrcholném autentickém provedení jejího autora, Mistra Ricka Wakemana, se už nemusí opakovat!

 wakeman2015_praha_brno

Související odkazy: www.rwcc.com ,www.ozzyapotkan.cz,www.rockopera.cz,www.sono.cz

Info a vstupenky ag.Ozzy a potkan-tel.603 531 943, e-mail:ozzyapotkan@seznam.cz

Předprodej vstupenek též v sítích www.ticketpro.cz, www.ticketstream.cz, www.ticket-art.cz, www.ticketportal.cz, www.eventim.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky

Na Aerodrome festivalu vystoupí Oscar and the Wolf!

Nahradí X Ambassadors, kteří odložili celé evropské turné. Na pátém ročníku Aerodrome Festivalu,

nabízí i domácí jména

nabízí i domácí jména

Program Aerodrome Festivalu se rozrůstá o tuzemské umělce – Marpa, Lenny, Support Lesbiens,

Aerodrome festival potvrzuje posledni zahranicni kapelu letosniho programu – Halestorm!!

Posledním jménem, které bude na letošním ročníku Aerodrome festivalu reprezentovat zahraniční rockovou scénu,

Aerodrome Festivalu bude kralovat Lana Del Rey

Aerodrome Festival korunuje letošní program jednou z největších hvězd současnosti – americkou zpěvačkou

Treti rocnik festivalu Rock Heart opet laka na atraktivni jmena – Sodom, Hammerfall, Epicu, Guse G nebo znovuobnovene Rage – Refuge

Rock Heart, který se za pouhé dva roky své existence stal jedním z

více...

Půjčovna lodí Jizera

Rádi bychom Vám představili novou půjčovnu lodí Jizera. Půjčujeme kanoe a rafty na řece Jizeře. Nejčastěji působíme na středním toku Jizery – mezi Spálovem a Příšovicemi. Na tomto úseku má Jizera charekter mírné turistické řeky. Vodácké vybevení půjčujeme za bezkonkurenční ceny. Navíc doprava lodí je zdarma.

Půjčovna lodí a Malá Skála patří neodmyslitelně dohromady díky jedinečnému spojení řeky a okolní přírody. Tak neseďte doma. Udělejte si vodácký výlet po Jizeře.

Související články

Marillion míří do Plzně

Marillion míří do Plzně

MARILLION (UK) Live  2016 9.8.2016,  20.00 – PLZEN – Depo, Presslova 14 Vstupné 890, –

Jeff Scott Soto(USA) Live In The Vertigo Tour 2016

  11.4.2016.20.00 – PRAHA – Nová Chmelnice, Koněvova 219 Vstupné 450, – Kč JEFF SCOTT

Circle II Circle zavítají 2x do ČR

  CIRCLE II CIRCLE (USA) Reign Of Darkness Europe Tour 2016   15.5. 2016 BRNO –  Metro Music,

Don Airey hlásí návrat do ČR

DON AIREY & band (GB) (Deep Purple) European Tour 2016 13.3. 2016 PRAHA- Nová Chmelnice,

Trio Wonderworld míří do ČR na dva koncerty

Trio Wonderworld míří do ČR na dva koncerty

  WONDERWORLD(NOR/ITA) Support:Blue Rocket(CZ) 17.10.2015.20.00 hod., PLZEN – Kalikovský mlýn, Radčická 40 18.10.2015.20.00 hod., BRNO


Vyzkoušejte

Error, no group ID set! Check your syntax!

Upozornění

Doslovné, ani částečné přebírání obsahu není bez předchozího souhlasu redakce povoleno.

Copyright 2005 - 2010 | ISSN 1801-5921
Všechna práva vyhrazena | All Rights Reserved